Сторінки

postheadericon Аварія на ЧАЕС

Мирний атом не дає права на жодну помилку. 38 років тому Чорнобиль став гірким підтвердженням цього.

26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Ту мирну весняну українську ніч на берегах Прип’яті люди не забудуть ніколи. О 1 годині 24 хвилини 40 секунд, коли містечко атомників Чорнобиль, Прип’ять і вся Україна міцно спали безтурботним сном, раптом пролунав вибух,  і над четвертим реактором Чорнобильської атомної електростанції велетенське полум’я несподівано розірвало нічну темряву.

З нагоди цієї  дати у  комунальному закладі «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради проведено різноманітні виховні заходи.    Для учнів початкової  школи проведено години спілкування: «Таємниці атома», «Дзвони Чорнобиля», «Аварія на ЧАЕС».   Для здобувачів освіти середньої та старшої ланки проведено виховні заходи та бесіди «Відлуння Чорнобиля», «Сум Чорнобиля», «Чорнобильська катастрофа».  Здобувачі освіти  5-12 класів підготували захід до Дня пам’яті аварії на ЧАЕС «Чорні крила біди».

Події Чорнобильського лихоліття залишаться в пам’яті молодого покоління. Вклоняємося подвигу тих, хто тоді і зараз бореться з видимим і невидимим ворогом.