Сторінки

postheadericon Правила прийому до закладу

Комунальний заклад «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради

оголошує набір учнів на 2023-2024 навчальний рік

Шановні батьки майбутніх учнів нашої школи!

Комунальний заклад «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради запрошує на навчання дітей віком від 6 років до 1-12 класів.

В Центрі навчаються діти з порушенням зору та незрячі. Гострота зору від 0,05 до 0,4 на оці, яке краще бачить з оптимальною корекцією, при цьому враховується стан інших зорових функцій (поле зору, гострота зору на близькій відстані, форма та пластичність патологічного процесу), а також учні з більш високою гостротою зору при прогресуючих або рецедивних захворюваннях.

Навчально-реабілітаційний центр працює за програмами закладів загальної середньої освіти. Освітній процес в НРЦ спрямований на розвиток особистості учнів шляхом формування та застосування його компетентностей для подальшого самостійного життя, має корекційну, розвивальну, виховну та реабілітаційну спрямованість.

Центр забезпечує здобувачів освіти:

– висококваліфікованими фахівцями, педагогами, тифлопедагогами;

– адаптованими програмами та навчальними матеріалами, сучасними методами і технологіями проведення уроків та позаурочних заходів;

– матеріалами шрифтом Л.Брайля.

З метою всебічного розвитку дітям пропонуються гуртки:

– Вокальний;

– Тістопластика;

– Моя Україна;

– Українознавство;

– “Світ мистецтва”;

– Шахи і шашки;

– Театр іграшки;

– Початкове технічне моделювання;

– Школа мистецтв при музичному училищі ім. Л.М.Ревуцького.

В складі Центру є пансіон, де діти можуть знаходитися на цілодобовому перебуванні.

Учні забезпечені триразовим харчуванням та п’ятиразовим (для учнів, які проживають у пансіоні)

Зарахування до навчального закладу здійснюється відповідно до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 16 квітня 2018 року № 367, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05 травня 2018 року.

Для зарахування до навчального закладу треба надати такі документи:

  1. Заява одного з батьків дитини або осіб, які їх замінюють

  2. 2. Копія свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти

  3. 3. Висновок про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини ( висновок інклюзивно-ресурсного центру)

  4. 4. Індивідуальна програма реабілітації дитини з інвалідністю

  5. 5. Оригінал або копія медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о « Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати медичного профілактичного огляду»

  6. 6. Довідка дільничного лікаря про епідеміологічне оточення, що дитина не перебувала в контакті з хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями; медична довідка про стан здоров’я дитини з висновком лікаря, що дитина може відвідувати навчальний заклад.

Будемо раді бачити вас за адресою: м.Чернігів, проспект Грушевського, 56. Тел. 3-42-12, 608-359. Веб-сайт закладу: https://nrc.cn.ua/