Сторінки

postheadericon Тренінг із надання першої психологічної допомоги

Тренінг із надання першої психологічної допомоги відвідала друга група вчителів, які працюють у Центрі для незрячих дітей та дітей із порушеннями зору.

Тренінг організувала команда «Агенція міських ініціатив», провела – психологиня Наталія Німченко.

Здобуті на тренінгу знання допоможуть вчителям та вчителькам краще розуміти й підтримувати своїх учнів та учениць у складних ситуаціях.

Зокрема, на тренінгу йшла мова про те, як розпізнати стрес у дітей, як з ними комунікувати в критичних ситуаціях та як боротися зі стресом.

Наталія Німченко розповіла вчителям, як шукати ресурс в стресових ситуаціях, розвивати здатність людини до самовираження та самопізнання, як висловлювати почуття, відчуття та емоції.

Цей тренінг є частиною низки безпекових заходів, які «Агенція міських ініціатив» організовує у Центрі. Окрім психологічного тренінгу для колективу закладу передбачені також тренінги з мінної безпеки та надання домедичної допомоги.

Ініціативу «Створення безпечного простору Центру для незрячих дітей та дітей із порушеннями зору» впроваджує ГО «Агенція міських ініціатив» за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

Фото Юлія Ковтун / ГО «Агенція міських ініціатив»